maanantai 18. huhtikuuta 2016

Ulkoilua ja illallisia

Saatiin koulusta käyttöömme polkupyörät kun osallistutaan tälle ulkoilmakurssille. No pyöräähän piti päästä testaamaan. Käytiin Karolin kans fillaroimassa. Oli ihan jees, mutta toi fillari ei oo kyllä mikään miun suosikki. Se on hiukka liian iso miestenpyörä, missä vaihteet raksaa. Mutta onhan se parempi ku ei mitään. Löydettiin Altasta myös hiekkaranta. Se oli aika ylläri, ihan hienoo hiekkaa vieläpä. Yleensä täällä nää rannat on aika kivikkoisia.





Yhtenä päivänä lähin sitten lenkille, ja aattelin kävästä mäkihyppytornilla. Matkalla oli ihan hurjan kaunis keli, aurinko paistoi ja ihan pikkunen tuulenvire. Nooh, paluumatkalla oli jo ihan hullu myräkkä, ja se yltyi ihan hetkessä. En vieläkään oikeen tajua mistä se tuli, mutta tuuli oli hurja ja luntakin tiputteli. Näkyvyys nolla. Oijoij, onneks olin jo melko lähellä kotia siinä vaiheessa. Kiipesin vanhaan puiseen hyppytorniin. Se oli vähän karmiva, ja sitä oli yritetty ilmeisesti tuhopolttaakin jo parista kohtaa. Noh, onneks se ei romahtanu miu kiipeilyistä. Maisemat oli ihan jees. 


Menomatkan keli oli super aurinkoinen!

Mäkihyppyhökkeli


Paluumatkan keli oli jäätävää tuulta ja lunta


Illalla meillä oli illallinen meijän kämpillä. Marski ja pari muuta oli käyny dyykkaa ja ne oli löytäny aikaslailla perunoita, kanaa ja kastiketarvikkeita, joten he päättivät kokkailla illallista isommalle porukalle. Ruoka oli hyvää ja sitä oli tarpeeks. Tuntuu ihan tajuttoman hullulta, että niin paljon syömiskelpoista ruokaa heitetään vaan roskiin! Roskiin oli ruuan lisäks heitetty myös Norjan lippu ja viiri. Kuulostas jopa rikolliselta, mutta ei oo ihan varmuutta. No saatiin sitten ainakin norjalais illallinen aikaan. :D


Kävin myös Komsa-vuoren toisella puolella lenkillä ja seikkailee kallioilla. Oli aika jees, siellä oli luonnossa jotenki niin nätit värit! Ihan tosi kaunista! Löysin myös ilmeisesti sodan aikasen tähystys bunkkerin, jossa oli tähystysaukko vielä ihan kunnossa. 






- Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti