keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Far og mor i Alta

Huhuh, nyt on tullut jo laittoman pitkä kirjoitustauko, mutta nyt alan kursia sitä kiinni. 
Iskä ja äiskä tosiaan kävivät minuu täällä pohjosessa moikkaamassa. Vierailu sisälsi paljon ravintolaruokaa, mitä en ole täällä suuremmin syönyt sen hintatason takia. Ennemmin on tyydytty tarjousosaston herkkuihin. Hahah, mutta nyt olikin teemana "Pappa betalar", joten minäki pääsin ravintolaan. :P



Hotelliaamiaiset on parhautta

Käytiin vierailemassa parissa museossa täällä Altassa (taiskin olla ainoat museot mitä täältä löytyy..) ja toinen tais olla harrastelijan pitämä museo saksalaisten sotalaivoista, joita täällä oli yritetty upottaa toisen maailmansodan aikana. 
Toinen museo oli Alta Museum, jossa oli esillä Altan historiaa, perinteitä, saamelaiskulttuuria, kalastusperinteitä ja nykyisyyttä sekä tietysti norjalaisille niin tärkeää hiihtoa ja mäkihyppyä. Museossa oli kanssa esillä kalliomaalauksia ja niiden syntyhistoriaa. Itse maalauksia ei päästy ulos katsomaan, kun siellä oli vielä lumet maalausten päällä. Haaveena olis käydä tsekkaamassa ne vielä ennen kun täältä suunnataan etelään. Vaikutti aika samanlaisilta, mitä oon Suomessakin nähnyt. 






Vikana päivänä käytiin koiravaljakkoajelulla. Oli aivan mahtava kokemus! Jokainen meistä sai oman valjakon ja saatiin toimia ohjastajina. Valjakossa tais olla viisi koiraa, ja sitten kelkka, missä oli jotain tarvikkeita. Sää oli puolipilvinen ja melko lämmin. Oli ihan hurjan hauskaa, vaikka minä ja iskä lennettiinkin kyydistä aina tasasin väliajoin. Lumelle oli pehmee kaatua, eikä valjakkokaan karannut kun kerran. Hahha, huippua hommaa!

Saattaa olla, että iskällä oli vähän koirat ja narut sekasin...


Ruokatauko



Maanataina porukat sitten kävivät vielä hakemassa matkalaukkuihin multa täytettä, kun tota tavaraa on ihan luvattoman paljon täällä kertynyt. Heillä matka jatkui Tromssaan bussilla ja sieltä lentäen Suomeen. Olipas hauska taas saada vierailijoita! 

- Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti