tiistai 5. huhtikuuta 2016

München, pääsiäinen ja flunssa

Berliinistä hyppäsin sitten sunnuntai-iltana bussiin ja saavuin aamulla Müncheniin. Sain jollain lailla nukuttua matkalla, mutta pikku päikkärit Lucian luona oli ihan paikallaan. Maanantaina oli suht aurinkoinen päivä, joten päätettiin mennä Englischer Garteniin ja pyörähtää keskustassa. Sitten kun oltiin saatu piknik-viltti levitettyä ja asetuttua paikalleen, niin tottakai pilvet tuli häiritsemään. Sitkuteltiin kuitenki hetki mutta luovutettiin kun tuli vähän vilukin loppuunsa. Käytiin keskustassa ja Alejandran kanssa kuumalla kaakaolla. 

Meidän pilvinen piknik

Kävin myös Frauenkirchenissä ekaa kertaa sisällä!

Viktualienmarkt
Tiistaina heräillessään oli mulla sekä Lucialla kovin flunssanen olo, joten pysyteltiin kotona ja yriteltin parannella itsejämme.
 Keskiviikkona oli round table eli jokaviikkoinen "tapahtuma/tapaaminen" missä monet Saksan ulkopuolelta tulleet tapaa toisiaan ja saa uusia kavereita. Minäki uskaltauduin sinne Lucian kanssa flunssasta huolimatta. Tapasin ihan hauskoja tyyppejä mutta myöhään ei kyllä pystynyt jäämään, kun tuntu että pää on täynnä räkää.
Torstai ja perjantai menikin aikalailla kotona sängyssä maatessa. Harmitti vaan olla sisällä kun kerran oli Müncheniin tullut, mutta mikäs siinä auttaa kun flunssan on itelleen haalinut. 




Lucian perhe tuli lauantaina viettämään pääsiäistä Müncheniin. Italialaisille tuo pääsiäisen viettäminen perheen kanssa on tärkeempää kuin esimerkiksi suomalaisille. Ne toi tietysti mukanaan niin paljon ruokaa, että sillä olis voinu hädän hetkellä ruokkia koko naapuruston.. Lauantai-iltana käytiin keskustassa ja syömässä baijerilaisessa ravintolassa. Minä tilasin ekaa kertaa elämässäni ruokaa missä on sieniä! Semmelknödel sienikastikkeessa. Oli ihan jees, mutta kyllä ne sienet alko jossain vaiheessa tökkimään. On tää kuitenkin edistystä miun sienikammoon. 


Oli ihan tosi hauska viettää italialainen pääsiäinen Münchenissä, ja oli mielenkiintosta huomata että minäkin osaan sen verran pieniä italian alkeita, että ymmärsin mistä puhutaan ja osasin pari kertaa jopa vastatakin! Ruoka oli hyvää ja sitä oli enemmän kuin tarpeeks!



Mignon munatkin pääsi tarjolle :D
Käytiin sunnuntaina Olympiapuistossa kun Lucian perhe ei ollut siellä vielä käynyt. Sää oli vähän ikävän pilvinen ja kolea, mutta Olympiapark on aina jotenki kaunis ja näyttävä.






Lucian perhe lähti maanantaina ja me suunnattiin Englischer Garteniin piknikille IFM:n kanssa. Porukkaa oli yllättävän paljon ja minä heittelin frisbeetä ja pelasin jalkapalloa. No miun jalkapallon peluu oli aika onnetonta mutta yritimpähän kuitenki. Pelotti vähän tuon flunssan takia, mutta eipähän tuo tuntunut siitä pillastuvan. Oli aivan ihana päivä auringonpaisteessa! 



Tiistaina Lucialla oli töitä ja minä kävin ostostelemassa tuliaiset Altaan. Illalla koin jotain mitä ei oo vielä tullut aikasemmin eteen. Mentiin nimittäin kattomaan Saksa-Italia jalkapallo-ottelua isolle Allianz Arenalle! Huui, oli ihan hurja meininki ja paljon ihmisiä! Minä tietysti kannatin Italiaa, en uskaltanu riskeerata ystävyyssuhteita. Ihan huippua, vaikken jalkapallosta niin kovin välitä, mutta kokemuksena ihan huisi! Saksa voitti melko ylivoimaisesti Italian, mitä ei oo kuulemma tapahtunut vuosikausiin. Mun läsnäolo kuulemma toi huonoa onnea... Hups.

Areenassa oli Saksan värit



Keskiviikkona minä kävin leikkelemässä hiuksiani, koska se on halvempaa Saksassa kuin täällä Norjassa, ylläripylläri. Käytiin Lucian kanssa myös aika siistillä kirpparilla. Se oli muuten ihan peruskirppari mutta hinnoittelu tapahtu painon mukaan. Vaatteissa oli eri värisiä lätkiä, jotka määritteli kilohinnan. Oli aika siistiä, mutta minä pidin näppini erossa enkä ostanu mitään.



Torstaiaamuna sitten suuntasin lentokentälle ja sieltä sitten takasin Norjaan. Lähtiessä Münchenissä oli lämpimin päivä niin pitkälle, +22 ja aurinkoista ja kun saavuin Osloon, missä oli vaihto, sato lunta aika tiuhaan. Oli todella tervetullut olo! :D

Kirjottelen Altan kuulumisia taas kohta.

- Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti