tiistai 8. lokakuuta 2013

Salzburg

Lauantaina tosiaan käytiin Linan kanssa Salzburgissa. Junalla sinne ei mennyt ku kaks tuntia, eli ei mitään! Hihii, aiheutin taas hämmennystä omilla touhuillani siellä junassa. Ilmeisesti neulominen ei oo mitenkään kovin tavallista täällä tai ainakaan Japanissa? Istuin menomatkalla vaunussa jossa oli tosi paljon japanilaisia (surprise surprise!) ja kuuntelin siinä musiikkia kuulokkeista ja neuloin samalla. Sit hetken päästä nostin katseeni ni huomasin, että noin 6 japanilaista tuijottaa suoraa muhun. Oli hiukan hämmentävä tilanne. eh. Tunsin itteni ihan muinaisjäännökseksi, ku niillä oli kaikilla tietysti jotkut läppärit yms.

Mutta itse Salzburgiin. Se on ihan hullun kaunis kaupunki! Pienempi ku Munchen, mutta siellä on paljon enemmän vanhoja, kauniita rakennuksia. Tai no siis nämä ei oo mitään faktoja vaan omia mielipiteitäni! Sää oli tosi pilvinen niin kuin kuvista näkyy, mutta Munchenissä oli kuulemma satanu koko päivän, joten valittiin ihan oikee päivä reissulle!
Ensimmäisenä mentiin käymään Mirabellgartenissa, joka on ihan Salzburgin keskustassa. Mirabell-linna ja puutarha on yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista, ja se oli kyllä tosi tosi kaunis! Ei käyty itse linnassa, pelkästään tuo puutarha kierrettiin.






Hääpari ottamassa kuvia suihkulähteellä
Salzburgissa on ehkä mahtavimpia patsaita ikinä! Tuolta Mirabellgartenista löydettiin ensimmäiset:




Ja näitä mahtavia ukkoja oli varmaan jtn 12kpl! Haha, miten hassuja!
No mirabellgartenin jälkeen lähettiin seikkailemaan vanhaan kaupunkiin. Tykkäsin tosi paljon siitä, aivan ihania kujia ja nättejä rakennuksia! Ja Salzach-joki oli ehkä hienoin ikinä, ihan ylikaunis! Siellä oli tietysti paljon muitakin turisteja kuten niitä valtavia japanilaisryhmiä joita johtaa joku korkeeta viiriä kantava matkanjohtaja. Hah, ne on jotenki niin huvittavia!






 Löydettiin vanhan kaupungin kaduilta myös kauppa mikä oli täynnä maalattuja ja koristeltuja munia. Niitä oli jouluun, pääsiäiseen, halloweeniin ja ties mihin! Huh, se oli aika hurja!


Koska Salzburghan on kuuluisa Mozartista, pitihän meijänkin siitä saada palaset itsellemme! Vanhassa kaupungissa on Mozartin synnyinkoti, joka käytiin kattomassa, mutta ei sisälle haluttu mennä kalliin hinnan ja mielenkiinnonpuutteen takia. Otin kuitenkin seinälaatasta kuvan! :D Ja tietysti maisteltiin Mozartin kuulia. Oli ihan yhtä hyviä ku lapsena Itävallan lomilla!



Haluttiin myös käydä Hohensalzburgin linnassa.Ylös olis päässy sellasella junalla, mutta kun alettiin pihistellä niin päätettiin kävellä. Lopulta paljastu ilmiselvä asia mitä ei vaan tajuttu ajatella, että sinne oli ylikallis pääsymaksu. Päätettiin ettei makseta itteämme sisään, koska sääkään ei ollut mikään kovin aurinkoinen ja selkeä eikä oltas kovin kauas nähty. Mennään sitten joskus ens vuoden puolella paremmalla kelillä käymään! Lippupisteeltäkin kyllä näki maisemia ihan kivasti!

Hohensalzburg Castle



Ai niin, toinen omituinen patsaslöytö oli yhden yliopiston edessä. Kurkkupatsaita!? Mitä ihmettä. No, pakkohan siitäkin tietysti oli kuva saada! 


Sunnuntaina käytiin vielä Oktoberfestien päättäjäisissä ja mentiin ihan ajoissa. Oltiin teltassa jo aamu kymmeneltä, ja ihmiset joi siellä olutta iha täysiään! :O Ihan hullut festarit, sanon minä.

Tää mies oli päättänyt sitten teipata jesarilla tuopit käsiinsä. Eipähän pääse hukkumaan nuo kolpakot!


Niin ja hei olis tosi kivaa ja mielenkiintosta tietää ketkä täällä käy miun touhuja seurailemassa! Joten jos vaan mitenkään viititte, niin käykää vaikka kommentoimassa tätä postausta, niin tulee jotain käsitystä! Danke!

- Veera

4 kommenttia:

  1. Minäminä !!:) oon vaan niin tylsä etten osaa kommentoida mitää fiksua :o mut jokaisen luen !!:)
    Nää on niin ihanan pirteitä postauksia et tuun itekkii hyvälle mielelle = en siis voi jättää lukematta !!:)
    Terkuin jatskuliiii :D

    VastaaPoista
  2. oiijj, ihanaa! kiva kuulla että nää miu sepustukset saa jonku hyvälle tuulelle! :D

    VastaaPoista
  3. Heiiippaa! :) Minä täällä lueskelen sun toilailuista ja odotan mitähän me keksitään ens vkolla yhessä siell isolla kylällä! :)

    -Sisko

    VastaaPoista
  4. Hii, kyllä me jotain keksitään täällä isolla kirkolla! :D haha! siitä tuleekin mielenkiintosta päivitystä!

    VastaaPoista