torstai 5. toukokuuta 2016

The Last Trip

Viime viikkolla oli tosiaan meidän viimeinen yön yli kestävä retki ulkoilukurssilla. Retki tehtiin pienemmissä ryhmissä, jotka saatiin päättää itse. Myös kaikki muu retkeen liittyvä, kuten mihin mennään, millon mennään ja miten mennään. Miun ryhmässä oli Roosa ja Andrea, eli kaikki kaoottisuuden perikuvat samassa ryhmässä. Hhaha. Kaikki me haluttiin mennä johonkin, missä on joku pikkunen cabin/mökki, niin ettei tarviis kantaa telttaa mukanamme. 

Noh, Altasta n. 20km etelään oli mökki. Päätettiin pyöräillä sinne ja sitten lumikenkäillä tien reunasta sinne mökkerölle. Pyöräily rinkka selässä oli kivuliaampaa kuin kuvittelin. Tasainen ja alamäki meni ihan hyvin, mutta ylämäessä ristiselkä oli aika kovilla! Mutta selvittiin ihan hyvissä ajoin parkkikselle mihin jätettiin fillarit ja kytkettiin ittemme lumikenkiin. 





Sää oli mahtava ja aurinkoinen, joten ei valittamista! Lumi oli aika upottavaa, mutta meillähän ei ollu mihinkään kiire ja aika pitkälti päästiin menemään moottorikelkkauria. Mökki oli paljon hienompi mitä oltiin odotettu, kerrossänky patjoineen, kaasulla toimiva "hella", pieni puu-uuni ja vaikka ja mitä. Pihalla oli nuotiopaikka ja pieni katos. Huhu, meillä oli luksus loma! 

  


Perillä etsiskeltiin polttopuita niin, että saatiin lämmitettyä mökin uunia. Roosa oli palellu edellisillä retkillä teltoissa, joten lämmitettiinkin ihan kunnolla. Loppuajasta sisällä oli +20 ja minä olin sulaa! :D Pelattiin hulluna korttia, kokkailtiin, nautittiin auringosta ja mökkeilystä. 
Järvestä oli jäät aika pahalla jamalla, joten veden hakeminen oli haasteellista. Me kuitenkin Roosan kanssa "rakennettiin" mainio laituri, jonka päähän kairattiin reikä veden ottamista varten. Hahah, ihan toimivahan tuo oli! 





Yö meni ihan jees, mulla oli kuuma, ylläripylläri, mutta Roosa oli kerranki nukkunu hyvin, joten hyvä niin! Minun pään läheisyydessä rapisteli jonkun sortin hiirulainen mikä vähän häiriköi, mutta mökissä nukkuessa ei voi valittaa. Andrea halus kokeilla ulkona nukkumista, joten se koisasi pihalla. Ihan hyvin oli kuulemma nukuttanu. 

Eikai prinsessojen selän alla tunnu herne?!

Jes, voisin lähtee vaikka heti uudelleen! Viikonloppuna oli italialaisten ja tanskalaisten läksiäiset. Käytiin All you can eat - syömässä hiukkapikkusen pitsaa. Voi surku, ikävä tulee niitä ihania tyyppejä!



Mun paluumatka on varmistunut niin, että 15. päivä Suomeen ja 16. kotiin. JEE!

- Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti