tiistai 3. toukokuuta 2016

Nordkapp ja auringonlaskuja

Toissa lauantaina käytin Nordkappissa. Nordkapp on Euroopan pohjoisin piste, minne pääsee autolla. Tää oli Erasmus-yhteisön järjestämä reissu ja maksettukin niitten puolesta joten oli aika jees. Lähdettiin aamulla bussilla huristelemaan pohjoiseen päin ja nähtiin matkalla hurjan hienoja maisemia ja poroja! Maisemia yritin heiluvan bussin ikkunasta kuvailla, joten tulos on mitä on! Tuo viimesen kuvan poro oli niin turistinähtävyys että ihan hävetti ottaa kuvaa. Tämä äijä vaan tönötti kuvattavana poron vieressä perinneasussaan. Huhuh, turisti mikä turisti. 

Liuskekivikallioita



Tässä näkyy edes vähän, miten upeita värejä tossa vedessä on!

Turistinähtävyys

Viimesen pätkän tie oli aika hauska

Perillä oli tämä Nordkapp keskus, missä oli tietoa revontulista, Nordkappin historiasta ja merkkihenklöistä jotka olivat siellä vierailleet. Ulkona oli tietysti tämä kuuluisa Nordkapp pallo, jossa oli tietysti kuvautettava ittensä! :D



Kuva: Phillip
Kuva: Phillip

Veepukka maailman laidalla
Paluumatkalla sitten pysähdyttiin Skarsvågin kylässä ja joulukaupassa. Kyllä, joulukaupassa! Siellä oli hulluna kaikkia joulukoristeita myynnissä. Hahh. Piti ihan googlettaa kuinka paljon tuolla oli asukkaita, vaan 60! Tuntukin kovin pikkuselta paikalta, mutta joulukauppa sieltä silti löytyi.


Ja tottakai kuivaturskaa oli tuloillaan



Käytiin yks ilta pyöräilemässä satamassa ja nähtiin aika nätti auringonlasku. Eilen haluttiin bongata samainen näky Komsan huipulta ja kivuttiin illalla Nooran kanssa sinne, mutta taidettiin myöhästyä joku 5min, kun ei enää molluskaa keretty näkemään. Nähtiin vaan vähän valonkajoa. 


Komsan huipulta
 - Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti