tiistai 17. toukokuuta 2016

Pulahdus Jäämeressä, midnight picnic ja paluu Suomeen

Torstaina käytiin Nooran kanssa uimassa jäämeressä! Tää oli yks miun lyhyen to do-listan asioista mitä pitää tehä ennen kun palaa Norjasta Suomeen. Nooran kämppis Anne-Lise lähti meitä käyttää auton kanssa, niin ettei tarvinnu jäätävän uinnin jälkeen enää lähtee polkee kotia kohti. Ilma oli hullun tuulinen ja vesi suunnilleen 4 asteista. Huiii! Aallot oli melko isoja, mutta me tehtiin se! Vitsi, miten siisti fiilis oli sen jälkeen! Kannatti todellakin!


Perjantain ja lauantain välisenä yönä tehtiin keskiyön piknik Komsatoppenille. Halusin nähdä auringonlaskun ja -nousun sieltä. Väliä näitten välillä oli joku 2,5-3 tuntia joten ei ollu ihan vielä yöttömät yöt meneillään. Meitä oli yhteensä seittemän ja tuotiin ruokaa ja kuumaa juomaa ja tietysti suklaata mukanamme. Oli ihan tosi kivaa, höpötettiin, otettiin kuvia, laskettiin mäkeä (tai minä laskin..) ja katteltiin maisemia. Aurinko laskee ja nousee ihan hurjaa vauhtia, sen näkee ihan kun se laskee tai nousee. Oli myös hurjan hullua se, että aurinko nousi aivan vastakkaisesta suunnasta, mitä se nousi sillon tammikuussa kun kävin kattomassa ensimmäisiä auringonnousuja Altaan! Mitääh?!




 Lauantai meni kamojen pakkailussa ja huoneen siivoamisessa ja sunnuntaina oli lähtö. Oli ihan tosi haikeeta sanoa heipat näille ihmisille täällä, on kuitenkin ollut niin tiiviisti tekemisissä viimeisen neljän kuukauden aikana, että tuntuu hassulta vaan yhtäkkiä lähteä. Vaikka eihän tämä ensimmäinen kerta tässä tilanteessa ole, niin ei siihen vaan totu. 

Sunnuntaina pakkasin loput kamat ja lähdettiin aamupäivästä ajelemaan kohti Oulua. Pääsin siis suomalaisen naisen kyydissä Ouluun saakka ja sain jopa yöpyä hänen kotipaikassaan! Ihanaa, että on noin loistavia ihmisiä maailmassa, pelasti miun kotimatkan. Maanantaina hyppäsin sitten aamun Onnibussiin ja matkasin kotiin. On ollu ihan hauska olla taas kotona, nuo Altan ympyrät alkoi jo vähän tuntua liiankin tutuilta!

- Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti