tiistai 21. huhtikuuta 2015

Kirppistelyä ja linna!

Edit: Sain kuvat kännykästä uuden johdon avulla, joten nyt on mitä kattella.

En oo viime päivinä innostunut päivittelemään blogia, koska en saa kuvia kännykästä enkä kamerasta. Kamerassa on joku ongelma zoomin kanssa, joten sillä ei kuvailla nyt ollenkaan ja miun läppäri ei löydä tuota puhelinta. Ja miu mielestä kuvat on kuitenkin aika tärkeitä ja kivoja täällä tekstien lomassa. Nyt mennään siis ilman.

Minä oon jatkanu samaa rataa työskentelyä niin keittiössä kuin respassakin. Niissä ei hirveemmin mitään uutta. Paitsi että parina viime päivänä aamiaisella oli pari ryhmää, jotka tietysti tuotti lisää työtä, mutta onneks normi hotelliasiakkaita ei ollut niinä päivinä niin hirmusesti. 


Gärtnerplatz

St. Maximilianskirche Isarin rannalta
Lauantaina Münchenissä alkoi Frühlingsfestit eli minikokoset (puolet pienemmät) Oktoberfestit. Nämä vuosittaiset olutjuhlat pidetään Theresienwiesellä, missä on Oktoberfestitkin. Lauantaina siis oli ensimmäinen päivä ja sillon järjestetään myös toiselle puolelle Theresienwieseä Riesenflohmarkt, eli jättikokoinen ulkoilmakirppis! Käytiin viime vuonna Linan kanssa siellä ja meininki oli tänä vuonna yhtä mahtava, mutta sää ei (onneksi) ollut niin paahtava. Läysin huoneeseeni peilin ja piknik viltin Englisher Gartenia odottamaan. Oli kyllä tosi ihana päästä taas sinne!




Itse olutfestareilla ei käyty vielä muuta kun käveltiin alueen läpi ja ihmeteltiin ihmisvilinää. Huomenna ois ehkä tarkotus sinne suunnata. 

Sunnuntaina mulla oli koko päivä vapaata, samoin Rohanilla ja Lucialla, joten karautettiin Rohanin autolla (!) Chiemseelle. Chiemsee on järvi jonkun reilun tunnin ajomatkan päässä Münchenistä. Maisemat oli tosi nätit, kun alpit näky. Minä en vaan tunnu saavan tarpeeksi niistä. Vierailtiin myös järvellä olevalla saarella, Herreninselillä. Saarelle on aikoinaan Baijerin kuningas rakennuttanut linnan (sama jamppa joka rakennutti Schloss Neuschwansteinin). Käytiin linnassa esittelykierroksella, ja sitä kullan ja koristelujen määrää on vaikee uskoo ellei itse näe! Huhuh! Linna kuitenkin oli keskeneräinen, koska kuningas luultavasti murhattiin eikä hän koskaan saanut hankettaan valmiiksi. Sää oli aurinkoinen, mutta supertuulinen joten takkia sai pitää päällä lähes koko ajan. 

Mahtavat näkymät jo autosta!







- Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti