sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Salzburg ||

Hihii, miulla oli tosiaan tortai ja perjantai vapaana ja niin sattu olemaan Luciallakin, joten piti kehitellä jotain noille aurikoisille päiville!

Torstaina suunnattiin heti aamusta Salzburgin suuntaan. Tapasin asemalla Luciaa odotellessani (italialaiset..) kaks saksalaista naista, jotka tarjoutu jakamaan meidän kanssa Bayern-ticketin, jolla siis pääsee ryhmässä halvemmalla reissaamaan koko Baijerin alueella. Ja näin säästettiin hyvät rahat.

Maisemia matkalta
Salzburgissa oli ihanan lämmin, takin pysty heittämään niskasta jo heti alkuunsa kun meinasin sulaa aivan täysin, Miun italialaisella matkaseuralla meni vähän kauempaa mutta kyllä sekin kuoriutu takistaan lopulta. :D 

Mähän olin käynyt siellä jo aikasemmin au pair aikoinani Linan kanssa ja Lucia oli ollut joskus luokkaretkellä ikuisuus sitten. Nyt sää oli entistäkin parempi, joten päätettiin maksaa 11e, että päästiin Hohensalzburgin linnalle kattomaan maisemia ja sitä muurien sisälle rakennettua pikkukaupunkia. Oli kyllä aika hieno paikka. Ensialkuun kujeskeltiin siellä keskenämme, mutta lopuksi päädyttiin sellaselle audio-kierrokselle, missä sai kuulokkeet joissa aina kerrottiin kierroksen aikana sen aikasesta elämästä, kaupungin rakentamisesta ja kehittymisestä.

Hohensalzburg kaupungista katsottuna
Hohensalzburgissa siis oli ihan kadut ja kerrostalot paikoillaan. Kaikki oli suurinpiirtein kivestä rakennettu, mutta muuten ei aina muistanut edes olevansa jossain vuorenpäällä sijaitsevassa linnakkeessa. 






Käytiin kanssa ihastelemassa taas Mirabellgartenia Mirabellin palatsin ympärillä. Tämä Mirabellin palatsi toimi aikoinaan Salzburgin hallitsijan kesäpaikkana. 





Muu aika me sit vaan kuljeskeltiin kaupungilla ja kateltiin mitä satutaan löytämään. Hieno paikka kaikin puolin, voi suositella edelleen!


Mozart-patsas
 - Veera


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti