maanantai 16. syyskuuta 2013

Dingelidangelimekko eli toisinsanoen Dirndl ja maailmankauheuksia

Sanahirviö, jota en ilmeisesti opi vuoden aikana ollenkaan lausumaan järkevästi, joten ollaan sitten kehitelty sille tuo kovin selkeä Dingelidangelimekko -nimitys. Omani sain viime viikolla hankittua sellasesta Second Hand Shopista Talilta. Siellä oli siis ihan oma kerroksensa pelkästään Dirndleille ja valikoimaa oli hurjasti. Valitettavasti miulla ei oo vielä mitään järkevää kuvaa kyseisestä koltusta, joten laittelen siitä ens postaukseen muutaman räpsyn.
 
Oltiin lauantaina kaupungilla auppareiden kesken (meitä oli ihan hurjasti, joku 8 tyyppiä) ja sitä ennen vaan kiertelin siellä täällä. Sää oli tietysti sateinen eikä miulla ollu sateenvarjoa, mutta joku näytteilleasettaja oli kyllä käyny koulunsa oikein, yhen kauppakeskuksen sisääntulossa oli sontsia vaikka ja kuinka. Ja minä tietysti sieltä sitten itelleni hankin heti omani, tuotesijoittelu teki siis tehtävänsä!

Eilen käytiin sitten parin mahtavan suomalaisaupairin kans Dachaussa, tässä lähellä olevalla keskitysleirillä. Matkanteko meni ihan tavallisen kaavan mukaan, eli vielä ei oo opittu sellasta harkittua rauhallisuutta noitten kulkupelien valitsemisessa. Noo saipahan kanssamatkustajatki jotai naurunaihetta päiväänsä! :D
Itse keskitysleiri oli todella karmaiseva paikka. Ei voi käsittää. Miten maailmassa voi olla tapahtunu jotain noin iljettävää ja kamalaa. Karmein ja surullisin paikka missä olen eläissäni käyny. Alko loppuvaiheessa ihan mahaan koskea pelkästä inhosta ja järkytyksestä. Ei kyllä tarvii toista kertaa mennä. Kuvat kertokoot puolestaan.





  
"Bunkkerissa" vankityrmiä oli ihan hurjasti. Aika kolho paikka, ei tehny kovin kauaa tuolla aikaansa viettää.

Vartiotorneja riitti!


 Vankien asuintalot oli purettu, mutta niiden paikoilla oli selkeästi kuitenkin alueet merkitty, jotta pysty vähän hahmottamaan miten paljon niitäkin on ollu. Yksi talo oli kuitenkin rakennettu uudelleen, jotta pääsi sisälle kattomaan, millasta siellä oli. Dachau oli suunniteltu muistaakseni 6000 hengelle, mutta jossain vaiheessa sinne oli tungettu jopa n. 30 000 vankia. Laskelmiemme mukaan siis yhessä tollasessa vankitalossa on "asunut" n. 1000 vankia per talo! Miten ne on edes mahtunu sinne sisälle! Älytöntä.

Vankitalojen makuulavereita

Näitä "vankitaloja" oli Dachaussa ollut siis yhteensä 30kpl. 


Juutalaisten muistomerkki


Polttouunit

Kaasukammio
Huuh, ja nyt vähän kevyempiin aiheisiin.
Käytiin kans illalla syömässä ihan hurjan ihanassa paikassa Rosenheimerplatzin lähellä. Täytyy siellä vielä joskus lähtee käymään. Tällä kertaa kokki luuli meitä italialaisiks Linan asiantuntevan ääntämyksen johdosta! Loppujen lopuks paljastu että se osaski jopa muutaman sanan suomea! :O

Mutta ensi viikkoon ja arvatkaas mitä? Lauantaina alkaa Octoberfestit, joten dingelidangelimekot ja lederhosenit ojennukseen!

- Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti