maanantai 2. joulukuuta 2013

Nürnbergin joulumarkkinat

Viikonloppuna käytiin Linan kanssa Nürnbergissä (ehkä vaikein nimi ikinä!) joulumarkkinoilla ja moikkaamassa siellä asustelevaa Miinaa. Kyseiset markkinat on Euroopan kuuluisimpia, vaikkei ne ole mitkään suurimmat taikka vanhimmat. Nürnbergissä joulumarkkinat eli Christkindlmarkt on järjestetty jo vuodesta 1628, joten ei oo kuitenkaan mikään ihan uusin tapahtuma! Nyt oli avajaisviikonloppu joten markkinat oli ihan tupaten täynnä, mutta oli kiva joulufiilis varsinkin illalla kun kaikki jouluvalot näky niin kivasti. Vaan jos ois ollu lunta niin se ois kruunannu koko homman!

Lauantai-iltana käytiin syömässä Hans im Glückissä, oli kyllä hyvää ruokaa! :) Kun sieltä päästiin oliki jo hämärää ja lähettiin markkinoille. Ihanat nuo jouluvalot! Ja glühweiniakin juotiin, sekä punaisena että valkoisena. Tykkäsin enemmän punasesta, oli jotenki jouluisempi.





Sunnuntaina nukuttiin oikeen pitkään ja värjäiltiin miun hiuksia taas uuteen uskoon. Luotin tähän värjäilykaksikkoon ehkä enemmän ku he ite, mutta tulokseen olen kyllä tyytyväinen, kiitos Lina ja Miina! :) Käytiin sitten käppäilemässä vähän sivukujilla ja vielä joulumarkkinoilla päivännäön aikaan syömässä nutella crepet! nomnom.

Hui, miten kaunista!

Lebkuchen, pehmeitä joulunmakusia pikkuleipiä


Lasten joulumarkkinoilla oli kans karuselleja hullunmoisten jonojen kera!
Sunnuntai-iltana kun tulin takasin kotiin, odotti täällä ehkä ihanin yllätys pitkiin aikoihin, nimittäin karjalanpiirakoita! Sunnuntaina Munchenissä oli ollut Suomi-koulun järjestämät suomalaiset joulumyyjäiset, joissa tää miun host-perhe oli käyny ja ostanu piirakoita matkaan. Harmi etten niihin myyjäisiin kerennyt. Oli kyllä parasta pitkään aikaan nuo piirakat!

Kiitos vielä Lina ja Miina, kiva viikonloppu oli taas! :)

- Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti