maanantai 9. joulukuuta 2013

2 viikkoa jouluun on...

Viime viikko on ollu kyllä aika joulua täynnä, niin ja saksan opiskelua! Viikko sitten maanantaina tosiaan alko miun saksan kurssi. Se kestää nyt vaan tämän joulukuun, mutta sitä on sitäki useemmin. Joka arkipäivä klo 9-12! Hui, mutta oon minä siellä paljon oppinu ja pysyny jopa perässäki siellä vaikka aluks tuntu hurjalta etten alottanukkaan iha alkeisalkeista.

 Lauantaina meillä oli tyttöjen kavereitten kanssa perinteinen piparitalojen koristelu ja myöhemmin päivällä ja illalla pikkujoulut tuttavaperheille. Minä sain perjantaina siis leipoa ja koota piparitaloja. Kattelin samalla vähän itsenäisyyspäivä hommeleita koneelta ja mussutin salmiakkia. :) Leivoin tuommosista valmisjauhoseoksista, joissa oli tietysti ohjeet saksaksi. Hihii, ei tarvinnu ku kerran käydä lähikaupasssa ostamassa lisää tarvikkeita ku mokailin hiukka! :D Hyviä kaakkuja tuli silti. Google-kääntäjä oli taas avainasemassa tässäkin projektissa, kuten kuvasta näkyy..


Ihan hullun hienoja taloja tuli!
Lauantai-iltana kävin myös semmosessa joulukonsertissa St. Lukaksen kirkossa, oli kyllä hieno! Itse kirkkokin on jo sisältä aika kaunis ja siellä oli hienot valaistukset ja musiikkikaan ei ollut semmosta virrenveisuuta joten oli ihan kiva! Sain liput tosiaan tältä perheeltä joka oli saanut niitä ylimääräisen. Harmi kun unohdin kameran kotiin niin ei oo mitään kuvaa laittaa. :/

Sunnuntaina sitten nukuin oikeen pitkään, tein saksan läksyjä ja käytiin sitten illasta Munchenin joulumarkkinoilla, joilla en ollut vielä oikeen kunnolla käyny. Sunnuntai-ilta ei välttämättä ollut se fiksuin ajankohta mennä sinne jos täällä asustelee, siellä oli nimittäin aivan tuhottomasti turisteja. No tulipahan sekin koettua! Glühwein oli hyvää ja lämmintä, ja söin kanssa bratwurst-sämpylän joka ilmeisesti on sellanen peruseväs noilla markkinoilla. Edelleenkään tuo bratwurst ei oo mitään miun lempparia. Nuo jouluvalot tuolla markkinoilla oli kyllä taas niin kivat!


Näitä allaolevia hirviöitä kutsutaan Krampuksiksi, ja ne rankaisee huonosti käyttäytyneitä lapsia joulun alla. Krampuksilla oli kulkue, jossa niitä meni kymmeniä ja ne säikytteli ympärillä olleita ihmisiä ärhentelemällä. Kilttejä lapsia palkitsevaa Nikolausta en nähny markkinoilla, mutta näissä Krampuksissa oli jo ihan riittävästi! Hui!









Joulumarkkinoitten jälkeen käytiin vielä kattelemassa Theresienwiesellä. Siellä on Tollwood eli jonkinlainen talvifestivaali. Paljon isoja telttoja joissa oli ilmeisesti erilaisia workshoppeja ja tietysti ulkona oli kojuja joissa myytiin kaikkea mahollista ja mahotonta. Täytyy vielä käydä siellä joskus viikolla, jos ei olis niin kovin ruuhkaa sielläkin.


Lauantaina lähdetään laskettelemaan Alpeille, jes! Toivotaan, että aurinko paistaa!

- Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti