torstai 21. tammikuuta 2016

Kotiutuminen

Täällä sitä ollaan, Altassa! Matka meni lauantaina ja sunnuntaina niinku suunniteltiinkin, eli loistavasti. Junassa nukkuminen ei taannut sitä laadukkainta unta, mutta saatiin nukuttua jollain lailla. Kolarissa sitten odottelikin aamulla jo suomalaisnaisen kyyti Altaan. Matkalla oli hauska nähä kuinka maisemat vaihtuu karummaksi. Suomessa paistoi aurinko, mutta Altassa oli tänään vasta ensimmäinen päivä, kun aurinko näkyi. 

Tämä meijän asuntola on tosi siisti ja huoneet yllätti positiivisesti koollaan ja varustuksellaan. Meillä on täällä tilavat vaatekaapit, kirjoitupöytä laatikoilla pari tuolia, eli kaikki mitä sitä tarvii. Jaetaan vessa Marskin kanssa ja keittiö on kahdeksan hengen yhteinen. Keittiö on melko uusi ja tosi siisti, joten ei ongelmaa. Ihmiset muutenkin tässä kämpässä tuntuu pitävän paikat siisteinä, joten ei ongelmaa. 

Kämppiksinä meillä tässä on saksalainen ja nepalilainen tyttö sekä norjalaisia, yhteensä siis kahdeksan tyyppiä. Tossa on vieressä toinen rakennus, missä on kanssa näitä opiskelija-asuntoja ja siellä asustelee enemmän vaihtareita. Kiva kun ne on niin lähellä. :)

Maanantaina oli eka päivä koulussa ja oli kiva tutustua muihin vaihtareihin. Tiistai ja maanantai menikin kouluun ja sen käytäntöihin tutustuessa. Vaikuttaa oikeen kivalta paikalta, vaikka vielä jotkut hommat on vielä hakusessa. Eiköhän nekin ala selviämään. Meitä vaihtareita on yhteensä Suomesta viisi, sitten on myös Puolasta, Italiasta, Romaniasta, Alankomaista, Venäjältä ja Saksasta. Kivalta porukalta vaikuttaa! 


Tiistaina käytiin pelaamassa pöytäcurlingia




Eilen illalla käytiin ihan tossa kodin vieressä olevan Komsa-vuoren huipulla tähystelemässä revontulia. Nähtiin ihan kivasti. Oli isommat kun ne joskus Suomessa nähdyt haituvat. En saanut kuvia, kun on vaan toi kännykän kamera käytössä. :/ 

Altan valoja
Tänään oli tosiaan ensimmäinen päivän kun aurinko nousee näkyviin asti. Aikasempina päivinä auringon valo on pilkistelly tuolta "vuorten" (en tiiä miksi oikeasti pitäisi kutsua) takaa, mutta tänään näky itse molluskakin taivaalla. Kipusin tänäkin aamuna Komsalle ja kuvailin siellä parhaani mukaan. Oli tosi kaunis ilma ja kauniit maisemat! Eli vierailijat, varautukaa siihen että sinne kivutaan! ;)

Loppuun vielä kuvia aamulta:












- Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti